Al op de helft / Halbzeit - Reisverslag uit Bern, Zwitserland van Franziska & Klaas - WaarBenJij.nu Al op de helft / Halbzeit - Reisverslag uit Bern, Zwitserland van Franziska & Klaas - WaarBenJij.nu

Al op de helft / Halbzeit

Door: Franziska & Klaas

Blijf op de hoogte en volg Franziska & Klaas

24 Augustus 2008 | Zwitserland, Bern

Beste mensen,
Hartelijk dank voor al jullie belangstellenden berichtjes. Wij zijn inmiddels al op de helft van onze vakantie en sinds gisteren terug in Niederweningen bij mijn ouders. We hebben een fantastische midweek in de Engadin achter de rug.
Het weer was veel beter dan verwacht. Eigenlijk hebben we maar twee keer een beetje regen gehad, waarvan één keer 's nachts en één keer laat in de middag. De rest van de dagen waren of schitterend mooi of een beetje bewolkt maar verder droog. Schitterend wandelweer dus!
En dat hebben we dan ook gedaan, wandelen. Bij de VVV kochten we een driedaagse ov-kaart geldig op alle kabelbanen, treinen en bussen in de regio Oberengadin. Hiermee konden we de grootste bergen makkelijk beklimmen en vervolgens naar beneden wandelen of op een panormamawandelpad naar de volgende kabelbaanstation lopen. Het uitzicht op de omliggende bergtoppen, de meren beneden in het dal en de gletsjers was adembenemend. We hebben er echt van genoten, ook al kon ik na de eerste wandeldag, waarbij we bijna 1000m van de Fuorcla Surlej naar het Val Roseg zijn afgedaalt, nauwelijks meer lopen van de spierpijn. Wat dat betreft ben ik helaas een echte Nederlandse geworden. Ik mis tegenwoordig de conditie van de Zwitserse 'berggeiten'.
Na al dat conditietraining hebben we vervolgens vrijdag een luierdag gehouden. We hebben eerst het heel interessante vernieuwde informatiecentrum over het Nationaal Park van Zwitserland bekeken en zijn vervolgens lekker gaan badderen in de hete bronnen van Scuol.
Gisteren zijn we dan weer terug naar Niederweningen gereden en onderweg kregen we een paar fixe regenbuien op het dak van de auto.
Maar vandaag is het al weer mooi weer en de receptie en het middageten na de doop van Nelia kon gewoon buiten in de tuin plaatsvinden. Nelia was tijdens de hele plechtigheid in de kerk super lief en was blijkbaar nergens van onder de indruk. Ze is echt een schat van een petekind!
Morgen gaan we nou toch eindelijk kamperen, maar weer niet naar de Vierwaldstättersee. Samen met mijn ouders hebben we besloten, de komende week in Rolle aan het Meer van Genève door te brengen. De weersvoorspellingen zijn goed en we verheugen ons op dat weekje vakantie samen met mijn ouders.
Vermoedelijk zal de volgende bericht dan weer uit Nederland komen.
Tot dan, groetjes,
Franziska en Klaas

Liebe Freunde,
Inzwischen sind wir wieder zurück aus Samedan und haben etwas Zeit für einen kurzen Bericht über die vergangene Woche.
Unsere Entscheidung, die Wohnung von Felix und Ruth im Engadin zu mieten, war goldrichtig. Wir hatten eine fantastische Woche in Samedan. Die wenigen Regentropfen, die wir während dieser Woche gehabt haben, erreichten uns immer erst abends oder sogar nachts. Ansonsten hatten wir entweder strahlend schönes oder aber leicht bewölktes Wetter. Ideal zum Wandern und das haben wir dann auch getan.
Wir haben uns einen 3-tägigen Wanderpass angeschafft, eine Art GA für alle Bergbahnen und anderen öffentlichen Verkehrsmitteln des Oberengadins. Damit konnten wir uns mühsame Auf- und Abstiege weitgehend ersparen und auf Höhenwegen von Bahn zu Bahn wandern. Am ersten Tag allerdings wanderten wir von Murtél über die Fuorcla Surlej nach Pontresina. Das hiess einen Abstieg von fast 1000m zu bewältigen, etwas was mir nicht nur meine Knie sondern am nächsten Tag auch meine Muskeln gehörig übel nahmen. Was das betrifft, bin ich halt schon eine richtige Flachländerin geworden und die Berge nicht mehr gewöhnt. In den Tagen danach haben wir uns deshalb etwas weniger steile Wanderungen ausgesucht und grosse Höhenflüge nur noch per Seilbahn bewältigt.
An unserem letzten Ferientag im Engadin schliesslich gönnten wir uns einen Faulenzertag. Nach einem Besuch an das sehr interessante neue Nationalparkhaus faulenzten wir den Rest des Tages im Thermalbad von Scuol. Herrlich!
Gestern sind wir dann wieder ins Unterland zurückgekehrt, denn schliesslich mussten wir pünktlich zur Taufe meines Patenkindes Nelia zurücksein. Diese fand heute im kleinen Kreise in der Kapelle von Ehrendingen statt. Nelia liess sich während des ganzen Gottesdienstes durch nichts und niemanden beeindrucken und hat nicht einmal geschrien. Mein Gottenkind ist eben ein Schätzeli! Anschliessend an den katholischen Taufgottesdienst mit zwei reformierten Taufpaten feierten wir im Garten von Tobi und Niggi weiter. Es war ein gemütliches Familienfest im kleinen Kreis.
Morgen gehen wir nun endlich doch noch campieren. Aber die Pläne haben sich schon wieder geändert. Statt an den Vierwaldstättersee fahren wir zusammen mit meinen Eltern eine Woche nach Rolle an den Genfersee. Wir freuen uns auf die gemeinsame Woche und das Wetter verspricht ebenfalls schön und warm zu werden.
Der nächste Bericht kommt dann wahrscheinlich wieder von zuhause. Bis dann, liebe Grüsse,
Fränzi und Klaas

Als jullie nog meer foto's van onze tijd in de Engadin willen bekijken, klick dan op de volgende Link.
Für mehr Fotos aus dem Engadin könnt Ihr auf den folgenden Link klicken.

• 24 Augustus 2008 - 19:18

Vreni Boer:

Hoi Franziska und Klaas,
    Schön dass ihr eine gute Zeit habt in der Schweiz. Keine Langeweile auf jeden Fall!
    Wir haben einen tollen Boerengolf Nachmittag in Holsloot gehabt, gutes Wetter und gute STimmung.

Gruss, Vreni

PS: Andreas ist nun Vorstandsmitglied.

• 25 Augustus 2008 - 12:46

Daniel En Margriet:

Geniet nog maar mooi even.
    Wij moeten nog een week werken en dan zijn we aan de beurt.
    Nog veel plezier toegewenst!!!!!

• 25 Augustus 2008 - 19:17

Agnes & Colinda:

Gezellig verhaal om te lezen.
    leuk dat jullie toch nog gaan kamperen met je ouders.
    Heerlijk op de camping.
    Wij gaan a.s. zaterdag een weekje met vakantie. Ook kamperen, maar dan in Nederland.
    We gaan naar de Veluwe.
    Staan daar dan midden in het bos van Staatsbosbeheer. We hebben er al erg veel zin in. Effe niets.
    We gaan veel wandelen en fotograferen.
    Hopelijk zien we nog een beetje wild, zoals zwijnen, edelherten, of konijntjes en eekhoorntjes.
    Altijd leuk om te zien.
    Onze hond gaat heerlijk mee en ook zij houdt erg van wandelen en ravotten in het bos.
    Voor de rest zitten we veel op het canada prikbord te lezen en genieten van de verhalen en foto's van anderen.
    Er komt een dag en dan gaan wij daar ook weer naar toe. Nog even verder sparen. Maar onze voorpret is er al.
    We gaan dan zeker weer met de camper. Heerlijk door de Rockies rijden. Is ons goed bevallen.
    Maar goed, genoeg hier over.
    Geniet van de komende tijd.
    Hopelijk droog en mooi weer, wat wel fijn is met kamperen.

Groetjes van Agnes en Colinda en Sammy onze hond.