Grand Teton NP - Reisverslag uit Jackson, Verenigde Staten van Franziska & Klaas - WaarBenJij.nu Grand Teton NP - Reisverslag uit Jackson, Verenigde Staten van Franziska & Klaas - WaarBenJij.nu

Grand Teton NP

Door: Franziska & Klaas

Blijf op de hoogte en volg Franziska & Klaas

19 September 2011 | Verenigde Staten, Jackson

16 september: Vernal - Jackson
We vertrekken op tijd voor een lange rijdag, waarop we onderweg ook nog enkele dingen willen zien. Voor we Vernal verlaten maken we allereerst nog een zijweg naar Dry Fork Canyon. Hier zijn eeuwenoude rotswandschilderingen van de Indianen te zien.
Daarna gaan we op weg naar het noorden. We rijden naar het Flaming Gorge National Recreational Area. Een groot canyongebied, dat door de Flaming Gorge Dam in de Green River voor een deel onder water is gezet. De naam is treffend: in Red Canyon zijn de rotswanden inderdaad vlammend rood. Het visitor centre is inmiddels gesloten en de camping is leeg. We wandelen echter langs het wandelpad aan de canyonrand met een mooi uitzicht. De camping wordt inmiddels bevolkt door een groep Bighorn Sheep en Mule Deer. En boven in de lucht zweven een groep Turkey Vultures.
Jammer genoeg moeten we onze weg snel vervolgen, want het is nog een lange weg naar Jackson. Onderweg komen we ook nog een paar stevige buien tegen!
Pas in het begin van de avond komen we Jackson, Wyoming binnen. Het is goed dat we hier gereserveerd hebben, want het is druk. Er is een 'Artfestival' en vrijwel alle hotels zitten vol. De komende 3 nachten zitten we in Motel 6 hier. We nemen nog de gratis stadsbus naar het centrum. Bij de meeste restaurants moet je echter in de rij staan voor een plaats. We gaan naar Betty's Café, een zelfbedieningsrestaurant, voor een snelle pizza. Na het eten wandelen we de hele weg terug naar ons motel, wat nog een flinke wandeling blijkt!

17 september: Grand Teton NP deel 1
De komende 2 dagen nemen we de tijd om verschillende delen van het Grand Teton NP te bezoeken. Allereerst rijden we naar Jenny Lake en nemen hier de boot naar de overzijde van het meer. Van daar gaat het met de benenwagen eerst naar de Hidden Falls, een mooie 'verborgen' waterval. Daarna volgt een behoorlijk stevige klim om te komen bij Inspiration Point, een punt waarbij je een mooi uitzicht hebt over Jenny Lake en wijde omgeving. Voor de meeste mensen eindigt hier de inspiratie om verder te lopen!
Wij gaan echter door en lopen een flink stuk Cascade Canyon in. We hopen moose te zien, maar het blijft bij een pikaatje en wat eekhoorntjes. De terugweg nemen we niet de boot, maar wandelen langs de rand van het meer terug naar de parkeerplaats. Als we bij de auto terug zijn, zijn we dan ook behoorlijk moe.
We cruisen de rest van de middag met de auto door het park. We gaan naar Signal Mountain voor een mooi uitzicht en zien onderweg daar naartoe nog weer mule deer. Later belanden we nog in een echte 'animaljam', een file van auto's met mensen die allemaal kijken naar bizons en pronghorns langs de weg. We sluiten aan en kijken en fotograferen mee.
Het is al bijna 7 uur als we terug zijn in Jackson. Nog geen tijd echter om te rusten,want we gaan gelijk door naar de rodeo. Het is een typisch Amerikaans spektakel, waarbij zo lang mogelijk op wilde paarden en stieren gereden moet worden. Het leukste zijn echter de kinderen, die op kalfjes en schapen moeten blijven zitten.

18 september: Grand Teton NP deel 2
We staan deze dag al weer op tijd naast bed. Om 8 uur rijden we Jackson uit. We gaan richting het noordelijk park deel. We rijden naar verschillende uitzichtpunten in de hoop nog meer wild te spotten, maar op enkele bizons en pronghorns na blijft dat vruchteloos.
We maken een koffiestop in de 'luxe' Jackson Lake Lodge, waar de nodige busladingen hetzelfde doen. We rijden daarna weer verder zuidelijk en stoppen in het gebied van String Lake. Na een korte lunchpauze, besluiten we een wandeling te maken naar Leigh Lake. Het is een mooie wandeling langs de meerrand met op de achtergrond het gebergte van de Tetons. Geweldig uitzicht met ook nog eens een lekker zonnetje. Geen groot wild echter hier. Het enige wat ons weg kruist, is een klein slangetje.
Onze afsluiting in de Tetons is vandaag een floattrip op de Snake River door een deel van het park. In een rubberboot met 12 personen en een roeier/stuurman over de snel stromende rivier. Het geeft ons weer een heel andere blik op de Tetons en gelukkig zien we ook nog weer wat 'nieuw' wild. Langs de kant zit een bald eagle zijn gevangen vis te eten, langs de oever rent ook nog een rivierotter, en tegen het eind van de trip staan ook nog een moeder en kalf moose te grazen langs de kant. Net als we uit de boot zijn gestapt, zien we een hele oploop van fotografen. Op de oever aan de overzijde van de rivier staan nog twee mannelijke elanden met mooie geweien. Ze laten zich goed fotograferen. Een mooie afsluiting voor we terugrijden voor onze afsluitende avond in Jackson Hole.

16. September: Vernal - Jackson
Heute haben wir wieder einen langen Reisetag hinter uns. Obwohl wir gestern erst ziemlich spät ins Bett gekommen waren, waren wir heute morgen wieder beizeiten wach. Unseren ersten Halt machten wir im Dry Fork Canyon, ca. 8 Meilen nördlich von Vernal. Auf einem steilen, steinigen Weg entlang der Felswände kann man dort zahllose jahrhundertealte Felszeichnungen der Indianer bewundern. Nach diesem kurzen Abstecher machten wir uns auf den Weg nach Norden. Unser nächstes Ziel war die Flaming Gorge National Recreation Area, eine farbenfrohe Canyonlandschaft geschaffen durch den Green River und vom Menschen durch einen Damm unter Wasser gesetzt. Vor allem das Rot der Felswände im Red Canyon ist wirklich spektakulär und es ist dann auch nicht verwunderlich, dass dieser Park Flaming Gorge (flammende Schlucht) genannt wird. Wir parkten das Auto auf einem im Augenblick völlig leeren Campingplatz und machten eine kurze Wanderung dem Canyonrand entlang. Das Wild wusste den verlassenen Campingplatz ebenfalls zu nutzen. Zwischen den Picknicktischen weidete nämlich eine ganze Herde Bighorn-Schafe und auch ein paar Mule Deers (eine Rehart mit ganz langen Ohren) nutzten den Platz als Weide. Hoch über dem Canyon dagegen drehten verschiedene Raubvögel ihre Runden. Leider mussten wir diese wunderschöne Gegend schon bald wieder hinter uns lassen, denn der Weg nach Jackson im Norden Wyomings war noch weit. Durch eine ziemlich desolate Landschaft fuhren wir immer weiter nordwärts, bis wir rund 6 Uhr abends das Städtchen Jackson am Fusse des Tetongebirges erreichten. Leider war das Wetter heute Nachmittag nicht mehr so schön wie heute morgen. Viele Wolken verhüllten den Himmel und auch ein paar kräftige Regengüsse blieben uns nicht erspart. Doch in Jackson angekommen, war es glücklicherweise wieder trocken. Zum Glück haben wir hier das Hotel zum Voraus reserviert, denn wegen des örtlichen Kunstfestivals sind fast alle Hotels ausgebucht und auch in den Restaurants musste man heute Abend Schlange stehen. Wir nahmen den gratis Stadtbus ins Zentrum (ja sowas gibts tatsächlich in den USA!), kauften eine Dose Bearspray, um uns gegen aggressive Petze verteidigen zu können, assen eine Pizza und machten uns dann zu Fuss auf den Rückweg zum Hotel. Während ich dies noch schreibe, liegt Klaas bereits im Bett.

17. September: Jackson - Grand Teton NP - Jackson
Heute fuhren wir zum gleich nördlich von Jackson gelegenen Grand Teton Nationalpark. Die Tetons, wie sie kurz genannt werden, sind eine Bergkette, die steil aus dem flachen Tal des Snake Rivers emporsteigt. Auch hier wollen wir wieder wandern. Dazu fahren wir per Boot auf die andere Seite des Jenny Lake und steigen zu Fuss hinauf zu den Hidden Falls, einem schönen Wasserfall, und weiter zum Inspiration Point, einem Aussichtspunkt mit schönem Ausblick über den Jenny Lake und in die Ebene dahinter. Die meisten Touristen kehren spätestens hier wieder um, doch wir wandern noch ein paar Meilen weiter in den Cascade Canyon hinein. Der Bearspray hängt an meinem Gürtel, doch den haben wir zum Glück nicht nötig, denn ausser einem Pika und ein paar Eichhörnchen sehen wir auf dieser Wanderung keine wilden Tiere. Da wir auf die Rückfahrt mit dem Boot verzichtet haben, warten zum Schluss unserer Wanderung noch zwei Meilen Fussweg entlang dem See zurück zum Auto auf uns. Wir sind dann auch ordentlich müde, als wir dort wieder ankommen. Den Rest des Nachmittags verbringen wir deshalb damit, per Auto durch den Park zu 'cruisen'. Schon bald landen wir in einer sogenannten 'animal jam', einem Stau ausgelöst durch wilde Tiere entlang der Strasse. Erst sind dies Pronghorn-Antilopen und dann Bisons. Auf dem Weg zum Aussichtspunkt auf dem Signal Mountain, sehen wir auch noch ein paar Mule Deer (eine Rehart mit enorm langen Ohren).
Es ist bereits nach 7 Uhr abends, als wir wieder in Jackson eintreffen, doch unser Programm für den heutigen Tag ist noch nicht vorbei. Wir wollen nämlich auch noch das örtliche Rodeo besuchen und das tun wir dann auch. Ein typisch amerikanisches Spektakel mit viel Patriotismus durchzogen. Doch macht es Spass! Vorallem die auf Schafen und Kälbern reitenden Kinder sind echt süss.
Schlussendlich fallen wir nach einem langen Tag todmüde, aber zufrieden ins Bett.

18. September: Jackson - Grand Teton NP - Jackson
Inzwischen sind wir schon wieder eine ganze Woche in den USA. Auch fahren wir wieder in den Grand Teton NP. Am Morgen fahren wir per Auto zu verschiedenen Aussichtspunkten auf der Suche nach Wildlife. Bis auf ein paar Pronghorn-Antilopen und Büffel, die ausserdem auch noch ziemlich weit weg sind, bleibt unsere Suche allerdings erfolglos. Gegen Mittag beschliessen wir deshalb, wieder eine kurze Wanderung zu machen. Unser Ziel ist der Leigh Lake, ein See mit schönen Ausblicken auf die Tetons im Hintergrund. Wegen der vielen Fotostopps kommen wir nur langsam vorwärts und geniessen immer wieder das prächtige Panorama. Auf dem Rückweg zum Auto werden wir dann auch noch mit Wildlife belohnt, allerdings von ganz anderer Art, als wir es erwartet haben. Es ist nämlich eine Schlange, die vor uns den Wanderweg kreuzt.
Um 16 Uhr beginnt schliesslich unser nächstes Abenteuer. Per Schlauchboot treiben wir auf dem Snake River durch den Nationalpark. Unterwegs haben wir nicht nur einen fantastischen und wieder ganz anderen Ausblick auf die Tetons, sondern sehen auch noch verschiedene Tiere: mehrere Weisskopfadler, eine Elchmutter mit ihrem Kalb und sogar einen Otter. Als wir zwei Stunden später bei Parkplatz wieder an Land gehen, werden wir auch noch mit zwei Elchen mit riesigen Geweihen auf der anderen Seite des Flusses belohnt. Wir schliessen den Tag mit einem leckeren Abendessen beim Grillrestaurant Bubba's BBQ in Jackson ab.

English version coming soon!

• 19 September 2011 - 09:18

Anneke:

Leuk dat jullie ons bijna dagelijks laten meegenieten.
    SCHITTERENDE foto's!!!

• 19 September 2011 - 10:13

Buurtjes L&G:

Wat een geweldige reis maken jullie.
    Dit is genieten.
    Deze ervaring pakken ze je niet meer af.

• 19 September 2011 - 11:37

Margreet:

Op Belgie is net een drie-delige serie over Yellow Stone NP begonnen.
    We hebben Yellow Stone in de winter gezien, er werd goed uitgelegd waarom het daar zo extreem is.
    Maar juliie verslag is veel persoonlijker en daardoor leuker en interessanter.
    Tot de volgende aflevering voor ons volgende portie meegenieten.
    Sjef en Margreet.

• 19 September 2011 - 13:26

Franziska & Klaas :

Beste allemaal,
    Al weer bedankt voor de leuke reacties. Leuk te horen, dat jullie met ons mee genieten. Ja, het is tot nu toe echt een geweldige reis en ook wij genieten in volle teugen!
    We willen jullie alleen nog even laten weten, dat het nu wat langer kan duren, voor we opnieuw online zijn. We gaan namelijk vandaag Yellowstone NP in en zullen daar geen toegang tot internet hebben. We vragen dus even een beetje geduld van jullie. Tot de volgende keer! Groetjes,

Liebe Leser,
    Wir hoffen, dass Euch unsere Reiseberichte gefallen haben. Leider werdet Ihr jetzt etwas länger auf die nächste Ausgabe warten müssen, denn heute fahren wir weiter in den Yellowstone NP und in den Park Lodges, in denen wir übernachten, gibt es weder Internet noch Fernsehen. Dafür aber jede Menge Naturspektakel. Ihr braucht Euch also keine Sorgen zu machen, dass es uns langweilig wird. Sobald wir wieder online sind, verschicken wir den nächsten Bericht. Habt also etwas Geduld! Grüessli,
    Fränzi & Klaas

Dear friends,
    Sorry we didn't finish the English version yet and won't be able to publish it, before we leave for Yellowstone today. You will need a bit of patience, as in Yellowstone we probabely won't be able to upload anything either. We will sleep at lodges inside the park, which don't have an internet connection. Therefore our next message probabely won't be published until we leave the park again in the end of next week. So please be patient!
    See you next time!

• 19 September 2011 - 14:02

Hans En Amanda:

Hallo daar aan de overzijde, jullie hebben het goed naar jullie zin zo te lezen. En zien en doen weer erg veel. Dat is genieten jongens. En nu op weg naar yellowstone denk ik, misschien zie je nog beren. Nog veel plezier verder gewenst.

• 19 September 2011 - 15:44

Henriette:

Met veel plezier jullie verhalen weer gelezen.
    Dus nu op naar Yellowstone NP.
    We hebben geduld hoor.
    Het is al heel leuk dat we zowat elke dag van jullie verhalen mogen genieten en mooie foto's krijgen te zien.
    Veel plezier in Yellowstone

• 20 September 2011 - 00:29

Agnes En Colinda:

We zitten nu in de pizzahut in Jasper. Hier hebben we wifi en lezen we jullie verhaal en hebben de prachtige foto's gezien. Jeetje wat mooi zeg. Ziet er erg uitnodigend uit!!!! Jullie hebben al veel gezien. Wat zijn pronghorns? Mooi ook de elanden met grote geweien! Geniet van jullie reis. Groetjes van Agnes en Colinda

• 24 September 2011 - 05:06

Franziska & Klaas :

Bedankt allemaal voor de leuke reacties!
    @ Agnes & Colinda: Pronghorns zijn een soort gazelle. Ik zal kijken, of ik nog een plaatje kan uploaden.
    @ Hans & Amanda: We hebben inderdaad een zwarte beer gezien, al was hij zo snel, dat ik hem niet erg scherp op de foto kreeg. Geen grizzly helaas, maar daarvoor wel 3 wolven en een hoop ander wild.